• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • новини 2021-2022 н.р.

- --Ось і зима…За вікном морозне повітря,іскристість снігу. Зима-чарівниця приносить нам не тільки сніг та морози,але й цілу низку прекрасних свят.Надзвичайно радісним,особливо для всіх дітей , є Новий Рік,з яким розпочинаються зимові канікули, а це час розваг та пустощів.

До новорічних свят готувалися всі учні нашого навчального закладу: прикрашали вікна,готували фотозону, шкільні коридори,прикрашали ялинку та актову залу для всіх новорічних свят.

Все вийшло дуже красиво і надзвичайно святково,по-новорічному.

Святкового настрою всім діткам додали новорічні ранки в дитячому садку, в початковій та середній школі,розважальна програма для старшокласників.Ну і звичайно подарунки від Дідуся Мороза.

"Новорічні свята"

--- Наближаються новорічно-різдвяні свята,на які з нетерпінням чекають і дорослі і діти,тому дуже важливо в ці дні зігріти теплом,щирістю,посмішкою всіх тих,хто потребує особливої уваги.

Волонтери нашого навчального закладу в цьому році взяли участь в обласній акції «Янголи милосердя»: підготували святкові чобітки до дня Святого Миколая,поділились подарунками та солодощами з іншими дітками, а ще готували смаколики,медові пряники, та пригощали ними всіх глядачів виховної години до дня Миколая. Святковими чобітками привітали діток навчального закладу.

"Чобіток Миколайчика", "Медові пряники"

--- З 13.12.2021 р. по 17.12.2021 р. у початковій школі Клишківського НВК пройшов предметний тиждень з предмету «Я досліджую світ».

У його рамках відбулися такі заходи:

13.12. - Повідомлення плану роботи на предметний тиждень. Здобувачі освіти виконували цікаві завдання, а саме: розгадували кросворди, ребуси, тощо. Була проведена бесіда на тему «Люби та бережи природу рідного краю», де діти разом з учителем ділилися думками,як ми можемо зберегти нашу природу. Також відбулася екологічна акція «Все починається з нас» , де діти вчилися сортувати сміття і дізнавалися навіщо це потрібно у формі електронної гри : https://www.game-game.com.ua/uk/223483/

14.12. – Перегляд розвиваючого відео про Червону книгу України, про захист тварин. Також проводили дослід «Прорости зернята». На протязі тижня слідкували за яких умов зернятка можуть дати перші паростки. У групі продовженого дня проводили гру «Показуха», де діти показували різних звірів руками і були у захваті.

15.12 – Була проведена акція «Такого ви ще не куштували» учнями 2 та 4 класів, де діти вирощену mikrogreens продемонстрували та провели дегустацію не тільки учням а і вчителям. На перервах була проведена гра «Впізнай на смак або запах». У грі всі приймали участь, були дуже зацікавлені. Перший клас виготовив разом із учителем лепбук «Книга зими». Також був проведений конкурс малюнків «Тварини і рослини Червоної книги України», у якому всі класи приймали активну участь.

16.12. - Проводився майстер клас по виготовленню смаколиків для птахів, у якому прийняла участь вся початкова школа. Також була проведена вікторина «Загадки про першоквіти». У групах продовженого дня проводилися інтерактивні ігри у галузі природничих наук «Що де росте?», «Упізнай тварину за описом», «Як розмовляють тварини?» і т.д.

17.12. – Для 3,4 класів була проведена вікторина «Хочу все знати», де здобувачі освіти вели активні дискусії. Провели акцію «Наші пернаті друзі», під час якої вивісили виготовлені смаколики та годівнички. У кінці дня підвели підсумки за весь тиждень роботи, де були нагороджені найактивніші учні, але ніхто не залишився без нагород.

Завдання, поставлені на початку тижня, були виконані. У ході позакласних заходів вдалося зацікавити дітей не лише програмовим матеріалом, але й надати їм додаткову інформацію. Під час проведення тижня поєднувалися різні види творчої та пошукової діяльності, розвиваючи в такий спосіб винахідливість та кмітливість.

Я досліджую світ

--- Свято Святого Миколая- це свято любові і душевної теплоти.У цей день навіть дорослі вірять у чудеса і сподіваються,що їх мрії здійсняться.

Всіх діток вітає Миколай подаруночками,теплими словами, а вони з нетерпінням чекають на зустріч з ним. Така тепла зустріч відбулася 17 грудня на сцені актової зали нашого навчального закладу,яку підготували учні 5 класу разом з своїм класним керівником.Глядачі дізналися більше про Святого Миколая,де він живе,чому його називають Святим.

Святий Миколай

В рамках акції «16 днів проти насильства» учнями 5-11 класів була створена книга «Цінуй життя».Кожний класний колектив готував матеріал,який охоплює важливі дати . З метою ознайомлення іншими учнями цікавого матеріал.Книгу подарували шкільній бібліотеці.

Презентація книги

--- Насилля,торгівля людьми,інфекції,порушення прав людини,жорстокість…..

Теми сьогодення важливі і болючі.Теми,які ми разом з учнями розглядали під час щорічної акції «16 днів проти насильства» у різних форматах : бесіди,тренінги, виховні години,цікаві акції, уроки,перегляд презентацій. Головною метою кожного заходу було надання інформації здобувачам освіти про попередження булінгу,толерантного ставлення до ВІЛ інфікованих,людей з особливими освітніми потребами,вміння користуватися своїми правами.

Закінченням акції була відкрита виховна година учнів 8 класу «Твоє багатство-твоє здоров»я» - змістовна,корисна,важлива тема сьогодення.

Акція "16 днів проти насилля"

----- На базі Клишківського НВК пройшли змагання серед майбутніх захисників та захисниць 11 та 10 класів, присвячені Дню Збройних Сил України. Дівчата та хлопці змагалися в індивідуальному заліку. Боротьба була дуже запеклою. Перемогу отримали найсильніші! Вітаємо переможців!!!

Змагання до Дня Збройних Сил України

---- З 29.11 по 03.12 у Клишківському НВК проходив Тиждень МАТЕМАТИКИ в початкових класах. Протягом тижня здобувачі освіти мали змогу відправитися у цікаву та захопливу подорож Країною Математики. Діти розгадували ребуси, головоломки, кросворди, розв¢язували цікаві задачі, були учасниками вікторин, змагань, конкурсів, інтелектуальних ігор.

29 листопада учні розгадували математичні ребуси, лабіринти, кросворди. На ГПД відгадували арифметичні загадки, розв’язували математичні задачі з логічним навантаженням.

30 листопада ми поринули у минуле та дізналися як люди навчилися рахувати. Із захватом учні грали у гру «Сім разів відміряй,- один відріж», де проявили винахідливість та креативність. Також підгодували малюнки для конкурсу «На що схожа цифра?» (фантазували як могли).

1 грудня провели шахово-шахматний турнір серед учнів 3-4, також грали в нарди та доміно. Учні 1-2 класів змагалися у конкурсі «Хто кмітливіший», де на швидкість складали фігури з танграма. Перерви були не менш цікавими, діти охоче грали в рухливу гру «Цифра буз слів».

2 грудня підготували аплікації з геометричних фігур для виставки «Геометричні фігури в моєму житті». Також кожен клас мав змогу продемонструвати свої знання математики у КВК. Учні 1 класу поринули в «Космічний КВК», 2-го – «КВК Підводна подорож», 3-го – «КВК Спорт і математика», 4-го – «КВК Математичний калейдоскоп». Перерви провели весело та активно. Грали в ігри «Назви номер» та «Вгадай скільки?».

3 грудня – день підсумків. Учні 3-4 класів розв’язували віршовані задачі та задачі на кмітливість. Провели класні турніри «Хрестики-нулики», визначили кращих гравців. Із задоволенням грали у гру «Найрозумніший». У грі прийняли участь дві збірні команди 1-4 класів: «Математики» та «Розумники». З невеликим відривом перемогла команда «Математики». Гра пройшла весело та цікаво. Усі учасники отримали задоволення від гри та солодкі призи. Найактивніші учні отримали грамоти, які зможуть докласти до своїх скарбничок успіхів.

Всі заходи Тижня математики спрямовувались на активізацію пізнавальної діяльності учнів, підвищення інтересу школярів до вивчення математики, розширення кругозору вихованців.

Сподіваємось, що більшість наших вихованців відчули красу математики, її присутність у нашому повсякденному житті та більш глибоко усвідомили необхідність її вивчення.

Фотозвіт тижд. математ.

--- Щороку у четверту суботу листопада згідно указу президента України відзначають День пам’яті жертв голодомору .

Учні 7 класу підготували відеоматеріали та інформаційний матеріал,який нагадав ще раз про страшні події 32-33 років та пом»янули всіх загублених хвилиною мовчання.

Вшанувати пам’ять невинних жертв – це той мінімум, який ми, сучасні українці, маємо зробити не стільки для мільйонів загиблих, а, скоріше, задля наших дітей, які повинні завжди пам’ятати про ті страшні часи й робити все, щоб подібне ніколи не повторилося.

Тож закликаємо усіх взяти участь у всеукраїнської акції до Дня пам’яті жертв голодомору і політичних репресій запаливши січку та пом’янувши загиблих загальнонаціональною хвилиною мовчання 27 листопада 2021 р.о 1600.

УВАГА!

Сьогодні 25 листопада розпочинається щорічна акція «16 днів проти насилля»,яка закінчується 10 грудня в Міжнародний день прав людини.Головною метою акції є привернення уваги всього суспільства до проблем подолання насильства у сімї, жорстокого поводження з дітьми,протидія торгівлі людьми та захисту прав жінок,виховання в учнів доброти,милосердя,співпереживання до ближнього.

Шістнадцятиденний період акції охоплює такі важливі дати:

25 листопада –Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок;

1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом;

2 грудня –Міжнародний день боротьби з рабством;

3 грудня – Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями;

5 грудня – Міжнародний день волонтерів;

6 грудня –вшанування пам»яті студенток,розстріляних у Монреалі;

9 грудня – Міжнародний день боротьби з корупцією;

10 грудня – Міжнароднийдень прав людини.

План заходів акції

-- Відомо,що найдорожчий скарб людини – це її власне здоров»я та життя.Незнання або невміння дотримуватись певних правил поведінки на дорозі,необережність, дуже часто призводить до втрати не тільки здоров»я ,а й навіть особистого життя.Таке трапляється з різних причин,але особливо тоді,коли людина потрапляє на вулицю і не дотримується її законів.І, на жаль, частіше нещасні випадки трапляються з дітлахами.

Сьогодні ми не можемо уявити свого життя без транспорту,доріг,світлофорів,пішохідних переходів.Транспорт – наш вірний друг!Але забуваючи про правила дорожнього руху,кожен з нас може стати жертвою своєї необдуманої поведінки.Транспорт може бути не тільки корисним, а й небезпечним.Тому найважливіші правила дорожнього руху ми повинні знати і виконувати.

Для всіх учнів навчального закладу на сайті для перегляду було запропонувано "Єдиний урок з правил дорожнього руху",Світловідбивачі та їх призначення".

Волонтери підготували та провели акцію "Світловідбивач і твоя безпека",подарувавши учням 1-4 класів смайлики-відбивачі та допомогли їм розмістити їх на своїх ранцях.

"Акція волонтерів"

Учні початкової школи допомогли підготувати та зробити відеоролик "Знай та виконуй правила дорожнього руху".Вони молодці.

Відеоробота дітей

-- Закінчився тиждень толерантності,головна мета якого була формування в учнів загальнолюдських моральних цінностей.І хоча навчалися в цей час дистанційно,учні взяли участь в онлайн заходах.які сприяли вихованню в учнів поваги один до одного,що значить бути толерантною людиною,переглянули онлайн відеоматеріали та взяли участь у акції «Добром наповнюй своє серце» тафото флешмобі «Толерантність починається з тебе».

фотоколаж

"Толерантність починається з тебе"

Дуже важливим елементом під час руху пішоходів є світловідбивачі.Що це таке? З якою метою їх використовують? і найважливіше питання - чи його необхідно придбати?

Перегляньте це відео і ви отримаєте відповіді на всі запитання.

Світловідбивачі

-З 15 по 21 листопада 2021 року в Україні проходить 2-й етап Тижня безпеки дорожнього руху,який покликаний привернути увагу суспільства до проблем травматизму та смертності на українських дорогах дорослих та дітей.

До вашої уваги матеріали,які допомужть вам покращити свої знання з правил дорожнього руху.

онлайн-урок з безпеки дорожнього руху

Толерантність…Визначення цього поняття кожен з нас розуміє по-своєму і усвідомлює по-різному. Але все ж таки слово «Толерантність»-пояснюється як терплячий.Толерантна людина-це перш за все особистість,якій притаманні духовні, моральні цінності та якості. Кожен з нас повинен задуматись над своїм відношенням до інших,вміти правильно підтримати один одного,поважати людей. Для кожного учня буде важлива інформація,яка розміщенна на блозі Черноштан О.Я. і яка присвячена тижню толерантності,який проходить з 15 по 19 листопада.

Рідна мова – це скарбниця,найбільший і найдорожчий скарб кожного народу.Ота багата скарбниця, в яку народ складає і своє давнє життя, і свої сподівання,розум,досвід,почуття.

В день української писемності та мови учні працювали над фотоквестом,який був присвячений рідній мові.Головне завдання квесту: дати відповіді на цікаві народознавчі,пізнавальні питання,відгадати загадку, а потім ці предмети сфотографувати.

Учні старших класів брали участь в онлайн конкурсі «Конкурс знавців української мови імені П.Яцика»Хоча завдання були і складні,але результати участі учнів у конкурсі були гарні.

День української мови

Протягом жовтня учні Клишківського НВК долучались до участі у Всеукраїнському Місячнику шкільних бібліотек, що проходив під девізом «Краєзнавство в шкільній бібліотеці : нові традиції та цінності» Заходи місячника були спрямовані на розвиток пізнавальних інтересів до вивчення минулого і сучасного рідного краю, виховання любові та гордості за рідну землю та її видатних людей.

фотоматеріали

Щорічно 28 жовтня відзначається День визволення України від німецько – фашистських загарбників.

Це свято встановлено в Україні згідно з Указом Президента від 20 жовтня 2009 року № 836/2009 «з метою всенародного відзначення визволення України від фашистських загарбників, вшанування героїчного подвигу і жертовності українського народу у Другій світовій війні».

В цей день традиційно вшановують пам’ять воїнів, які загинули в боях за визволення України, та населення, яке постраждало від дій фашистських окупантів.

Воєнні дії під час Другої світової війни відбувалися на території України протягом 40 місяців – із 22 червня 1941 року до кінця жовтня 1944 року.

За підрахунками істориків, у ході воєнних дій на території України загинуло близько трьох мільйонів радянських воїнів, понад два мільйони українців було вивезено для примусової праці до Німеччини під час окупації. На території республіки цілком чи частково було зруйновано понад 700 міст і 28 тисяч сіл, близько 10 мільйонів людей залишились без даху над головою, знищено понад 16 тисяч промислових підприємств.

Учні переглянули документальні відеоматеріали,в яких говориться саме про визволення України від німецько-фашистських загарбників і висловили своє бачення,думку на ці події.

/Files/images/изображение_viber_2021-10-28_14-37-57-955.jpg

- Ми будемо пам»ятати всіх героїв,чия боротьба,самовіддана праця сприяли звільненню України;

- у серці кожної людини залишиться пам»ять,про внесок кожного українця в ім»я великої перемоги;

- вічна пам»ять всім хто віддав своє життя за наше майбутнє.

Кiлькiсть переглядiв: 302

Коментарi

Опитування

Хто відвідував наш сайт?

Календар

Попередня Вересень 2022 Наступна
ПВСЧПСН
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930